76-годишният Петко Славов от кв.“Долапите“ в Русе, който прегази с камиона си 5-годишната

...
76-годишният Петко Славов от кв.“Долапите“ в Русе, който прегази с камиона си 5-годишната
Коментари Харесай

Шофьорът, убил дете с камиона си в Русе: Бабата да го е държала, където трябва (ВИДЕО)

76-годишният Петко Славов от кв. “Долапите “ в Русе, който прегази с камиона си 5-годишната Марая, остава за непрекъснато в ареста. Това реши Русенският областен съд, който почете настояването на Окръжната прокуратура. Мъжът изиска да бъде освободен под домакински арест до делото, след което чака да влезе в пандиза, предава Русе Медиа.

Съдия Александър Иванов в определението си изложи мнението си, че има действителна заплаха, в случай че бъде освободен, обвиненият да извърши ново закононарушение на пътя, поради двете си присъди и 7 нарушавания от последните години. „ Това сложно държание демонстрира, че глобите досега не са трансформирали държанието му на пътя. То е самоуверено “, съобщи съдията. Допълнително утежняващи обстоятелства са, че камионът от 9 години е без механически обзор, а самият лидер няма психотест. Обвинението му за сегашния случай е за нарушение на три правила за придвижване по пътищата, довели до гибел по несъобразителност на 5-годишната Марая, и бягство от местопроизшествието. За това обвиняване наказването е от 3 до 15 години затвор.

Преди правосъдното съвещание, а и по време на него, пенсионерът съобщи, че виновността за трагичния инцидент е на бабата на момиченцето. „ Първо бабата да е държала внучето където би трябвало, а не да го остави на независимост и внучето да тръгне след кучето. Аз върша завой десен. Отзад аз нямам очи. Карал съм на доста мудна скорост и си загъвам. Те бяха на 8 метра от мене. От завоя до мене имаше кола, спряна, паркирана. Зад колата бяха детето, бабата и кучето. Кученцето потегли към камиона да лае и детето се е изпуснало, което аз не мога да го видя. В огледалото виждам кучето, обаче детето не се вижда. Ако имам някаква виновност, това, че като видях кучето, трябваше да спра. Съжалявам едно: че бабата не си е била на мястото. В Закона за фамилния кодекс написа: Детето е неразделна част от майката и бащата и от околните. Тя за какво не го хвана за ръцете и да го държи, да си мине камиона, да си замине и тогава да си гледа детето “, съобщи обвиненият.

Той изясни, че е траял по пътя си, тъй като нищо не е почувствал, а камионът даже не е подскочил. Не приема, че възрастта му пречи да е добър водач. „ Още имам сили и умения и обмислям вярно, тъй като всеки един ден минавам по 100 километра “, сподели още Петко Славов.

Зам.-окръжният прокурор Борислав Велков изиска непрекъснато задържане под стража на обвинения, който има две остарели присъди, още веднъж поради произшествия. На 20 години, единствено година, откакто е взел книжка Петко Славов е бил наказан на година и половина затвор поради породена гибел на пътя. Във втория случай е блъснал дете в кв. “Средна кула “, получило междинна телесна щета. По думите на пенсионера детето е минало пред колата му и е счупило ключица.

Обвиняемият изиска от съда да бъде освободен под домакински арест, защото жена му и синът му са психологично заболели и не могат да се оправят без него. Самият той страда от редица болести – високо кръвно, язва, диабет, проблеми със сърцето.

Служебният юрист за всеобща изненада не посочи нито един мотив в отбрана на подопечния си, а съобщи, че е склонен с обвиняването.

Съдът остави в ареста 76-годишния мъж, който може да апелира определението пред Апелативния съд във Велико Търново.

Инфо: 

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР